" Er zijn vaak honderd redenen om iets niet te doen, maar juist die ene reden om het wel te doen zou al genoeg moeten zijn. Het zou toch heel treurig zijn als je spijt krijgt van dingen die je niet hebt gedaan, want van alle dingen die je wel doet, kun je uiteindelijk alleen maar iets van leren."

Uit: Komt een vrouw bij de dokter ( Kluun )WELKOM OP ONZE SITE

Op 13 mei 2008 zijn we begonnen aan een reis die ons in drie à vier jaar op alle continenten moest gaan brengen. Uitendelijk hadden we na twee jaar en vier continenten even genoeg gezien en zijn we in NL weer gaan settelen. Maar het reisvirus heeft zich stevig in ons genesteld, we zijn nog lang niet klaar met de wereld.

Aan de linkerkant van deze pagina zie je de landen waar we van 2008 tot nu geweest zijn. De eerste 28 landen, tot en met Ecuador, hebben we bezocht tijdens onze wereldreis. Daaronder "gewone" vakanties. Waar naar toe?
februari 2008

 

We hebben globaal een route in gedachten maar het kan zijn dat we tijdens de reis hier wat van afwijken.
Zoals het er nu uitziet gaan we via Scandinavië naar Rusland. Om vervolgens via Mongolië, China, Tibet, Nepal en India, zuidoost Azië in te duiken.
Van daaruit naar Australië, Nieuw Zeeland en wat eilanden in de Pacific. Dan de USA en Mexico, om vervolgens af te zakken naar Zuid Amerika waar we veel landen willen zien en de boot naar Antarctica willen nemen.
In Afrika is het de bedoeling dat we van Ethiopië langs de oostkant afzakken tot aan Zuid Afrika. Als we niet eerder gek zijn geworden van elkaar moet het er in grote lijnen zo uit gaan zien.

In mei 2008 gaan we op pad en we hopen dat je onze reis met veel plezier zult gaan volgen.

Martine en Edwin

Plannen zijn er om te veranderen
update januari 2009, door Martine

Zoveel is nu wel duidelijk. Het orginele plan Rusland, Mongolië, China en zo door is niet gelukt omdat China in die tijd de visumregels had aangescherpt vanwege de olympische spelen in Peking. We konden geen visum krijgen om te backpacken, alleen georganiseerd was toen mogelijk. Op dit moment kan dat wel weer, maar nog steeds niet langer dan dertig dagen. Ik hoop maar dat het nog beter wordt voor we naar China gaan, 30 dagen is niets voor zo'n enorm land. Tibet is nog steeds lastig dus dat is ook afwachten. De tijdsplanning voor deze reis was waarschijnlijk ook iets te strak, drie jaar lijkt nu veel te weinig voor wat we allemaal willen zien ook al hebben we wat landen van ons wensenlijstje geschrapt. Bhutan is veel te duur en Bangladesch lijkt ons niet veel meer te bieden dan wat we al gezien hebben.

We zijn dus vanuit het prachtige Mongolië naar Kuala Lumpur, Maleisië gevlogen. Na het vasteland van Maleisië zijn we naar Maleisisch Borneo gevlogen, daarna naar Thailand, Vietnam, over land naar Cambodja, Thailand, Laos en nogmaals Thailand gereisd. Nu is het wachten op visa voor Myanmar. Ook daar hebben ze strenge regels, we mogen het land alleen in- en uit vliegen naar dezelfde luchthaven. Dus over een maand zijn we wéér in Thailand. Het globale plan voor 2009 is nu: Myanmar, India, Nepal, Tibet?!, China, misschien nog ff naar Japan, Indonesië, Filipijnen, Nieuw Zeeland en Australië. Maar ik ga er niet van uit dat het zo zal gaan, plannen...

Wat wel vrijwel zeker is is dat ik tussendoor nog een week of twee naar Nederland ga, vrienden en familie knuffelen en Lowlands vieren. Edwin heeft daar niet zo'n behoefte aan en die hoopt in die tijd zijn maatje te zien in Maleisië.

Happy New Year!


Een nieuw continent
update november 2009, door Martine

Wat is er terecht gekomen van het 2009-plan?
Vanuit Myanmar zijn we wegens een tijdelijke Azië-moeheid naar Nieuw-Zeeland gevlogen. Vervolgens naar Australië en terug Azië in; Indonesië. Gaandeweg besloten we China, Nepal en India over te slaan om eerder naar Zuid-Amerika te kunnen.
Ik ben in augustus naar NL gegaan en Edwin naar Maleisië om met André een paar weken rond te reizen.
Terug bij Edwin bleek de pijn in mijn been erger te worden. Ik dacht dat het met een paar weken rusten en duiken in de Filipijnen wel minder zou worden maar dat gebeurde niet, integendeel. Terug naar NL dus. Daar ben ik geopereerd aan een Hernia. 13 januari 2010 zetten we de reis gezond weer voort

En nu? Ik speur alle you tube en reis-sites af, verslind reistijdschriften en reisgidsen om tickets te zoeken en een nieuwe planning te maken. Waarom eigenlijk? Het loopt toch nooit zoals bedacht…
Het laatste plan is om halverwege januari 2010 naar Cuba te vliegen, vervolgens naar Costa Rica. Van daar uit zouden we dan door midden Amerika ( Honduras, Guatemala, Mexico) naar de Verenigde Staten reizen. We zullen zien wat er van komt…

 

It's time for Africa
Update december 2010, door Martine

Dit jaar zijn we een half jaar door de Amerika's gereisd tot we er genoeg van hadden. Edwin heeft de  finale wedstrijd Nederland-Spanje met zijn vrienden in Nederland kunnen kijken, we hebben na een week of zes overal en nergens logeren een apartementje in het centrum van Hardenberg betrokken en we zijn weer aan het werk gegaan. Edwin allerlei banen via het uitzendbureau en ik kon vier maanden bij Roel aan de slag. 
Voor 2011, Edwin blijft hopenlijk aan het werk en ik ga een paar maanden alleen geld uitgeven en wel in West Afrika. 14 januari vlieg ik naar Mali. Eerst een paar weken alleen en dan met drie via een reisgenotenforum gevonden dames naar een festival, Burkina Faso en Ghana. Eind februari vlieg ik terug naar Mali en vliegt Anita vanuit het koude kikkerlandje ook naar het hete Mali. Samen reizen we een week of vier door Mali en Senegal.

Aw ni san'kura *
*gelukkig nieuw jaar in het Bambara, een van de talen van Mali

 

Roof of the world
Update september 2011

Sambal bij in Beijng, treinen naar het dak van de wereld, Tibet en dan door naar Nepal. Never Ending Peace And Love werd mij tien jaar geleden bij de grens overgang India (I Never Do It Again) naar Nepal vertelt. Wel weer naar India geweest trouwens, ook een geweldig land. Al denkt Edwin daar heeeel anders over.

 

Paradijs onder water
Update december 2012

Na een vrijwel reisloos jaar, tripje Egypte met mams en Barcelona met vriendin niet meegerekend hebben we weer een fijn samen-op-reis plan. In februari gaan we een week of acht naar de Filipijnen om lekker veel te duiken en zand tussen ons tenen te voelen. Aansluitend een land waar we eens een tussenstop hebben gehad en ons toen afvroegen wat er eigenlijk te zien was. We gaan het meemaken. Taiwan, the heart of Asia.


Lijkt de lay-out van de site een beetje vreemd?

Het kan zo zijn dat de site in Internet explorer niet goed weer wordt gegeven. ( dat je eerst een flink eind moet scrollen om onze verslagen te lezen ) Mocht dit het geval zijn dan adviseren we je om de site met Opera te bekijken. Klik op de link hieronder om deze te downloaden.

Opera - The Fastest Browser on Earth

 
 

Het laatste nieuws


ֹ

Waar zijn we nu?

article thumbnailEdwin en Martine

Hardenberg  
ֹ

Statistics

Leden : 131
Artikelen : 519
Weblinks : 17

Wie is er Online ?

We hebben 114 gasten online